Архівний відділ

Згурівської райдержадміністрації

Київської області

a

Звіт

Підсумки роботи архіву за 2011 рік


Архівний відділ Згурівської райдержадміністрації здійснював свою роботу згідно Закону України «Про Національний архівний фонд та архівні установи», «Основних правил роботи державних установ», «Положення про архівний відділ», у відповідності з вказівками, наказами, розпорядженнями Держкомархіву, Державного архіву Київської області, а також органів місцевого самоврядування.

 

1. Основні організаційні заходи.

1.2.Підготовлено проект розпорядження голови Згурівської райдержадміністрації  « Про ціни на роботи ( послуги) ,що виконуються архівним відділом Згурівської райдержадміністрації  на договірних засадах»

1.3.Подані 2 доповідні записки на ім*я голови районної державної адміністрації та голови районної ради про сприяння в створенні трудового архіву.  

Підготовлено для розгляду на сесії районної ради пакет документів щодо створення Трудового архіву ( статут, структура, кошторис).

На сесії районної ради розглядалися слідуючі питання :

- Про виконання Програми розвитку архівної справи в Згурівському районі на 2007-2010 роки,

- Про створення Комунального підприємства «Трудовий архів» Згурівської районної ради Київської області

Трудовий архів створено згідно рішення сесії районної ради від 24 лютого 2011 року № 32-04-УІ

1.5.Розроблено та затверджено розпорядженням голови  райдержадміністрації від 05.05.2011№ 207 Ціни на роботи ( послуги),що виконуються архівним відділом. Ціни зареєстровані у Згурівському районному управлінні юстиції 12.05.2011№2/100.

Протягом 2011 року архівним відділом виконано 17  тематичних запитів на платній основі на суму  649 грн. 79 коп. До переліку тематичних запитів , які виконувалися на платній основі входять -  виділення або підтвердження наявності землі у приватних або юридичних осіб , підтвердження прав власності на нерухоме майно.

1.6.    За 2011 рік архівним відділом здійснено :

- комплексна перевірка;

- тематична перевірка;

- контрольні перевірки .   

1.7. Проведено 2 семінари : з керівниками структурних підрозділів Управління Державного казначейства у Згурівському районі ,тема занять: « Відбір та опрацювання документів працівниками установи та передача їх на державне зберігання до архівного відділу» та з головами та секретарями сільських та селищної рад з питань організації передачі документів в архів.

Проведено індивідуальні бесіди із керівниками відділів, управлінь райдержадміністрації щодо складання  номенклатури справ на 2011 рік.

 

2. Забезпечення збережності та державний облік документів Національного архівного фонду:

2.1. Постійно контролюється температурний режим. 1 раз на місяць проводяться санітарні дні, 1 раз на тиждень проводиться знепилення фондів, щоденно проводиться провітрювання. З метою покращення умов зберігання документів придбано 20 коробок, закартоновано 357 справ постійного зберігання та 46 справ по особовому складу  прийняті на зберігання в цьому році .

Перевірено наявність 1956 од.зб. при плані 1939од. зб. 6 фондів.

Причина розходження - у опис та підрахунковий запис опису не були внесені справи, які знаходилися під літерними номерами , але внесені в загальну кількість справ , які знаходяться в архіві. Під час перевіряння не було виявлено 3 од.зб. фондів № 33 – Середівська сільська рада , № 34 – Старооржицька сільська рада, №36 – Черевківська сільська рада .Дані справи внесені в картотеку справ, які знаходяться в розшуку.

2.2. У звітний період прийнято на державне зберігання 357справ постійного зберігання , з них 28 справ - недіючі описи 26 установ,організацій,комісій та 46 справ з особового складу  22 комісій (виборча документація).

Створено 3 нові фонди № 120- Войківський цегельний завод ,№121- КСП «Софіївка»,№122-ТОВ «Софіївка»

 

 3. Створення та розвиток науково-довідкового апарату до документів національного архівного фонду                                                                                                                                             

3.1. Зроблено перероблення описів управлінської документації Новоолександрівської сільської ради на 236 справ  постійного зберігання за 1970-1997 роки  та  фонду № 117- « Документи з виборів депутатів місцевих рад, сільських,селищного голів у Згурівському районі» на 190 справ за 2010 рік .Всього перероблено описи 2 фондів на 426 справ.Справи перешифровані.

Проведено роботу по каталогізації документів. Опрацьовано 41одиниця зберігання управлінської документації Згурівської районної ради та Згурівської селищної ради і оформлено 1200 карток. Основна тематика – будівництво, державна реєстрація підприємств, фізичних осіб, земельні питання і т.д.

 

4. Формування Національного архівного фонду. Експертиза цінності документів НАФ в архівних підрозділах, підприємствах, установах, організаціях, фізичних осіб, статутів, земельні питання і т.д.

4.1.За звітний період погоджено номенклатури справ на  2011роки 8 установ  та організацій , 3 положення про архів та 3 положення про ЕК 3 установ та підприємств.

4.2. Здійснено 1 комплексну, 2 контрольні та 1 тематичну перевірки.

4.3. Проведено 2 семінари : з керівниками структурних підрозділів Управління Державного казначейства у Згурівському районі ,тема занять: « Відбір та опрацювання документів працівниками установи та передача їх на державне зберігання до архівного відділу» та з головами та секретарями сільських та селищної рад з питань організації передачі документів в архів.

Проведено індивідуальні бесіди із керівниками відділів, управлінь райдержадміністрації щодо складання  номенклатури справ на 2011 рік.

 

5.Використання інформації документів НАФ

5.1.  Підготовлено 1 виступ на сторінках районної газети «Панорама»

5.2  Архівним відділом організовано 2 виставки: до Дня району  - «З історії Згурівщини» на основі архівних документів, де представлені фотодокументи з 1847 року 1986 рік та виставку до 25 роковин Чорнобильської трагедії-«Чорнобиль-біль наш довічний»

Продовжено  збір документів із історії Згурівщини (кінець ХІХ ст. – початок ХХ ст.).

5.3. Найцікавішою тематикою досліджень, які проводились користувачами у читальному залі були дослідження з історії розвитку системи освіти в районі , повоєнний розвиток сіл району.

5.4.Протягом 2010 року архівним відділом видано 114справ 23 відвідувачам ,  виконано 286 запитів громадян, з них тематичних - 60

5.8. Видано довідок щодо підтвердження трудового стажу та помісячно заробітну плату  для призначення пенсій  --226

5.13. На платній основі виконано 17 запитів тематичного характеру а саме , виділення земельних ділянок.

5.14. Підтвердження трудового стажу , виборка помісячно заробітної плати,підтвердження участі громадян в ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, земельні питання.

 

Начальник архівного відділу                                                                            райдержадміністрації                                                           В.В.Сушак