Архівний відділ

Згурівської райдержадміністрації

Київської області

a

Звіт

Підсумки роботи архіву за 2017 рік


 

 Звіт про виконання плану розвитку архівної справи

в архівному секторі Згурівської райдержадміністрації

за 2017 рік

     Робота архівного сектору Згурівської райдержадміністрації була направлена на виконання плану  розвитку архівної справи на 2017рік.

     Розроблено та затверджено на  сесії Згурівської районної ради Київської області  «Програма розвитку архівної справи в Згурівському районі на 2017-2018 роки».

  На розширеній нараді при голові Згурівської райдержадміністрації заслухано доповідь завідувача архівного сектору про стан роботи зі зверненнями громадян за січень  - вересень 2017 року.

    Завідувач архівного сектору Сушак В.В. взяла участь у засіданні круглого столу до Дня памяті Чорнобильської трагедії , який проводився Державним архівом Київської області . Виступила з доповіддю «Історія переселенців із Чорнобильської  зони збережена в документах архівів Згурівщини»

   Протягом звітного періоду   було зроблено ремонт 110 аркушів.

  Оправлено та підшито 54 од.зб., які  були виявлені під час виконання запитів громадян та установ, проведення перевіряння наявності та стану справ .

   Закартоновано 319 од.зб. прийняті на зберігання в цьому році .

  Здійснено перевіряння наявності справ 4 фондів . Всього   перевірено 735 справ . Не виявлено 3 справи.

     За каталогізовано 11справ -  розпоряджень голови Згурівської районної державної адміністрації за 2000 рік , зроблено 500 карток.

    У звітному періоді прийнято на державне зберігання 699 справ постійного зберігання Згурівської районної державної адміністрації за (2001-2003) 2004-2012 роки  , 9 сільських рад за 2015,2016 роки , громадської організації «Згурівський історико-пошуковий клуб «Пам'ять» за 2011-2016 роки , Згурівського райкому профспілки працівників агропромислового комплексу за 2009-2016 роки, відділу Держгеокадастру у Згурівському районі за 1996-2016 роки

  Створено 2 фонди : - «Громадська організація «Згурівський історико-пошуковий клуб «Пам'ять» та «Відділ Держгеокадастру у Згурівському районі».

  На ЕПК Державного архіву Київської області схвалено описи на управлінську документацію на 792 од.зб .

   Погоджено  описи  з особового складу на 160 од.зб..

 Погоджено 9 номенклатур справ: Згурівської райдержадміністрації , Згурівської районної ради , архівного сектору райдержадміністрації Згурівського районного суду Київської області , відділу агропромислового розвитку райдержадміністрації,управління фінансів райдержадміністрації , служби у справах дітей та сімї райдержадміністрації.Аркадіївської та Пасківщинської сільських рад та 2 положення про ЕК та архів служби у справах дітей та сімї райдержадміністрації.

  Проведено перевіряння 3 сільських рад : Турівської. Красненської та Новооржицької сільських рад.

  Проведено з сільськими та селищною радами  семінар щодо розробки та впровадження в роботу номенклатури справ на 2018 рік та семінар-навчання щодо переробки описів справ  постійного зберігання ( по господарські книги та документи нотаріальних дій) та з кадрових питань (особового складу) за період діяльності сільських рад.

  Взято участь у 11 нарадах з працівниками сільських рад та установами району тема занять:  «Науково - технічне опрацювання документів установами та організаціями  та передача їх на державне зберігання до архіву».

   Протягом року було виконано 284 запити , з них- тематичних – 156, у тому числі з позитивними результатом – 145 ; соціально-правового характеру – 128 ,  у тому числі з позитивним результатом – 108 .

Розглянуто на особистому прийомі 290 звернень  громадян.

  Архівним сектором підготовлено 3 фотовиставки:

 - « Розбудова Згурівщини з 1986 року» , приурочена 31-й річниці Чорнобильської катастрофи ,

- 3 березня 2017 року - фотовиставка приурочена Дню народження Члена Національної Спілки фотохудожників України Острового Василя Матвійовича ,

 -  Історія конституціоналізму в Україні в документах» .Виставка приурочена до 21 річниці Конституції України і розміщена на сайті архіву.

    Організовано експонування 2 виставок :

« Київщина на картах ХУІ-ХІХ століття» та «Героїчне і трагічне в історії Київської області» підготовлених Державним архівом Київської області.

   Опубліковано на сайті архіву  5 публікацій :

  - до 85 річниці Київської області 2 інформаційні листи  за тематикою- «Економічний розвиток , створення і діяльність промислових та аграрних підприємств» та «Відомі особистості» ,

   - до 85 річниці Київської області - «Адміністративно- територіальні реформи Згурівщини» за матеріалами довідника «Адміністративно територіальний поділ Київщини 1918-2010 роках» , виданого Державним архівом Київської області ,

   -   до Дня народження фотохудожника Острового В.М ,

   -   « Історія переселенців із Чорнобильської зони збережена в документах архівів Згурівщини».

   Підготовлено до 85 річниці Київської області 2 інформаційні листи  за тематикою- «Економічний розвиток , створення і діяльність промислових та аграрних підприємств» та «Відомі особистості»

  Опубліковано у районній газеті «Панорама» 2 статті та 2 повідомлення щодо експонування виставок.

- «До Дня народження нашого земляка,члена Національної Спілки фотохудожників України Острового Василя Матвійовича»

-  «Історія переселенців із Чорнобильської зони збережена в документах архівів Згурівщини»

    У 2017 році архівний сектор  відвідало 15 користувачів, видано для користування 105  справ.

   У цьому році придбано 1 стелаж , протяжністю  -10 м/п .       

 

Завідувач архівного сектору             В.В.Сушак